vrijdag 17 april 2015

Kiezen is moeilijk #4 | Thrillereditie


Ik ben heel blij met alle nieuwe boeken die ik op mijn e-reader gezet heb. Alleen is nu natuurlijk de vraag: Welke zal ik als eerste gaan lezen?

Aangezien ik het boek waar ik nu in bezig ben bijna uit heb, is er wel een beetje haast geboden bij het kiezen. Dit keer dus maar 2 dagen de tijd om te stemmen.

Heb jij misschien al een van de boeken gelezen en raad je hem aan? Of ben je benieuwd naar een van de boeken en wil je er graag een leesverslag van lezen? Breng dan je stem uit via de poll aan de rechterkant van de pagina.

Update 20 april: Stemmen is niet meer mogelijk. De Grenzeloze heeft de meeste stemmen gekregen. Gistermiddag heb ik er al even lekker in de zon in zitten lezen. Bedankt voor jullie stemmen!

Update 26 april: Het boek is uit. De recensie staat online. Je kunt hem hier lezen.Uit welke boeken kun je kiezen?
245288781. Lieve mama - Esther Verhoef
Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien.

De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner.

Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen...247659262. IJstweeling - S.K. Tremayne
Een jaar nadat Lydia – de helft van een identieke tweeling – is omgekomen bij een tragisch ongeluk, verhuizen haar ouders Angus en Sarah Moorcraft met overgebleven tweelingdochter Kirstie naar een klein en afgelegen Schots eiland. Langzaam proberen zij hun leven opnieuw vorm te geven. Als de winter zijn intrede doet, en de mist over het Schotse eiland trekt, raakt het gezin echter steeds verder geïsoleerd. Kirstie begint vreemd gedrag te vertonen, beweert dat zíj Lydia is en dat Kirstie is overleden. Langzaam slaat de twijfel toe: wat is er echt gebeurd op de dag van het ongeluk? En wie probeert het meisje in bescherming te nemen?253327953. De grenzeloze - Jussi Adler- Olsen
Wanneer rechercheur Carl Mørck tijdens zijn hazenslaapje in de kelder op het politiebureau in Kopenhagen wordt gebeld door een collega op het eiland Bornholm die hem een oude, onopgeloste zaak in de maag probeert te splitsen, wijst hij deze resoluut af. De consequenties daarvan zijn niet te overzien. Onder druk van zijn assistente Rose begint hij, als hoofd van de afdeling 'onopgeloste zaken' Q, toch aan het onderzoek. Zeventien jaar eerder verdween een jonge vrouw van haar school en werd dood teruggevonden, boven in een boom hangend. Mørck, nuchter als hij is, moet alles op alles zetten om deze raadselachtige zaak op te lossen. Terwijl oude kwesties en geheimen Carl, zijn collega's Rose en Assad en de nieuwkomer Gordon onderuit dreigen te halen, worden zij op alle mogelijke manieren op de proef gesteld.


Follow on Bloglovin

7 opmerkingen:

 1. Ik heb ze allemaal nog niet gelezen, maar heb gekozen voor Lieve mama van Esther Verhoef. Ik heb van haar De kraamhulp gelezen en ben ook wel erg benieuwd naar deze nieuwe! Ook die van de Serie Q ben ik benieuwd naar, heb zelf de eerste 3 delen geloof ik in de kast staan. Ik weet niet precies welk deel dit is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je stem Marlieke :-). Die van serie Q is de nieuwste van de serie. Net uitgekomen. Deel 6 geloof ik?

   Verwijderen
 2. Ik heb ze alle drie nog niet gelezen, maar mijn eerste keus zou Lieve mama zijn:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ze (nog) niet alle drie gelezen, maar mijn vrouw heeft "Lieve mama" - Esther Verhoef in één ruk uitgelezen! Ze vind het een schitterend boek en heeft al een paar keer tegen mij gezegd dat ik na het boek wat ik nu aan het lezen ben deze moet gaan lezen! Veel leesplezier gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OeH, ik zou voor Jussi Adler-Olsen gaan! Daarna voor Esther Verhoef en tot slot voor IJstweeling. Dan kom je de komende vier dagen in ieder geval goed door :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ijstweeling gelezen. Veel ophef over maar ik vond hem niet zo bijzonder. De grenzeloze zou ik voor gaan. Heb gestemd. Vind ik een goede serie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allemaal bedankt voor jullie stemmen! De Grenzeloze heeft de meeste stemmen gekregen, daar ga ik dus later vandaag in beginnen :-).

  BeantwoordenVerwijderen