zaterdag 3 januari 2015

Voorbedacht - Loes den Hollander

Wat doe je als je kind vermist wordt? In deze thriller komt de wanhoop en de woede die Marjon voelt heel goed naar voren.

Marjon heeft een lat-relatie met Philippe. Samen hebben ze een dochtertje: Carice. Philippe is officieel niet verantwoordelijk voor Carice, maar ziet haar wel regelmatig. Meestal gebeurt dit gewoon bij Marjon thuis. Maar dit keer niet. Hij neemt Carice mee naar zijn moeder.
Als hij Marjon een berichtje stuurt dat ze bij zijn moeder blijven slapen is Marjon op zijn zachtst gezegd niet blij. Ze stapt in de auto om Carice op te halen.
Maar Philippe en Carice zijn niet op het opgegeven adres en Marjon kan hem nergens bereiken.
Waarom zou hij zijn eigen dochter niet naar huis brengen? Er waren toch geen problemen?
Niemand weet het antwoord. Ook de beste vriendin van Marjon kan haar alleen maar gerust stellen. Alles zal wel goed komen. Philippe zou Carice nooit wat aandoen. Maar dan verdwijnt ook Lindy.
Wat heeft zij er mee te maken? Weet ze meer dan ze deed geloven?
Iedereen lijkt opeens geheimen te hebben. Het maakt Marjon allemaal niet meer uit. Het enige wat zij wil is haar dochtertje.

Ik heb dit boek op de terugweg van Italië naar Nederland uit gelezen. Tijdens een stop op een verlaten parkeerplaats in Duitsland, terwijl verder iedereen in de auto lag te slapen. Een goede omgeving voor het lezen van een thriller...

Het boek heeft lekker korte hoofdstukken. Je zou het boek daardoor makkelijk tussendoor even aan de kant kunnen leggen, maar behalve de lengte van de hoofdstukken nodigt het boek absoluut niet uit tot wegleggen.
Ik wilde perse weten wat er gebeurd was met Carice. Daarvoor moest ik doorlezen tot de laatste bladzijde. En wel zo snel mogelijk.

Bij de hoofdstukken wordt aangegeven op welke dag ze afspelen. Te beginnen op woensdag 12 februari. Er zitten vaak meerdere hoofdstukken in een dag. In de meeste hoofdstukken staat Marjon in het middelpunt, maar af en toe kun je ook wat lezen over Philippe. Een mooie afwisseling.

Eind november las ik ook een boek waarin een kind vermist werd. Ongrijpbaar van Bianca Nederlof. Daarin vond ik de moeder af en toe wat gemakkelijk met de vermissing van haar kind omgaan.
Bij Loes den Hollander is dat wel anders. De onzekerheid, wanhoop, woede, de onmacht en het verdriet van Marjon druipen van de bladzijden.
Je leven oppakken als je kind vermist wordt? Dat lukt niet.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

23520067Titel: Voorbedacht
auteur: Loes den Hollander
uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045206387
 (e-book)
aantal pagina's: 360
verschijningsdatum: november 2014


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten