vrijdag 30 januari 2015

Fallen - Lauren Kate

Bij deze ben ik officieel bezig geweest met een van mijn voornemens van dit jaar: Young-adult series herlezen. Bij de afgelopen editie van Kiezen is moeilijk wilde ik graag jullie hulp bij het kiezen van het eerste boek: Fallen, Harry Potter en de Steen der wijzen of de Hongerspelen. Fallen kreeg de meeste stemmen. Daar was ik wel blij mee, die had ik namelijk nog maar één keer gelezen en dan ook nog vrij lang geleden. In 2011.
Ik heb toen alle drie de delen die er waren in één ruk uitgelezen. Het was zelfs zo dat ik 's nachts een deel uit had en het zo spannend vond dat ik mijn bed weer uit ben gegaan, via de computer het volgende deel heb aangeschaft en verder ben gaan lezen. Dat moest toen wel in het Engels, want ze waren nog niet allemaal vertaald.
Als je nu nog in de serie wilt beginnen heb je geluk, dan kun je in één keer door. Ik heb een jaar moeten wachten op het vierde deel, Extase. Die ik toen overigens ook in het Engels ben gaan lezen, omdat ik niet op de vertaling wilde wachten.

Ik heb Fallen destijds gebombardeerd tot mijn favoriete serie en ben vervolgens op zoek gegaan naar boeken die Fallen evenaarden. Ik ben ook veel in hetzelfde genre gaan lezen. Dat beviel me namelijk wel.
Nu was ik erg benieuwd of ik Fallen nog net zo goed zou vinden als de eerste keer dat ik hem las.

Natuurlijk is de spanning voor een groot deel van het verhaal af, doordat ik al wist wat er zou gaan gebeuren. Toch vond ik het wederom een erg mooi boek om te lezen.
Bij de tweede keer lezen vond ik het wel leuk dat ik kon merken dat alles aan het verhaal klopte. De mysteries in het boek worden steeds verder ontrafeld tot de ontknoping.
Als je het boek voor het eerst gelezen hebt, is het wellicht leuk om de proloog opnieuw te lezen. Die is dan een stuk duidelijker.

Het verhaal gaat over Lucinda Price, Luce. Doordat er een jongen op haar vorige school onder verdachte omstandigheden is overleden en er gedacht wordt dat Luce daarmee te maken heeft, is zij op kostschool Zwaard & Kruis beland. Op deze zwaar beveiligde school, waar omheen het grootste gedeelte van het verhaal zich afspeelt, lopen de bijbehorende leerlingen en leerkrachten rond. Hoe zwaar beveiligd ook, Luce voelt zich er alles behalve veilig.
Daar komt grotendeels door de enge schaduwen die vaak op haar afkomen. Schaduwen die vaak de voorbode zijn van slechte dingen.
Gelukkig maakt ze op school al snel een paar goede vriendinnen. Ook lopen er een paar bijzonder leuke jongens rond op school. Cam, die haar ook wel ziet zitten en Daniël, tot wie ze zich gelijk enorm aangetrokken voelt, maar die niks van haar wil weten. Waarom hij zo hatelijk tegen haar doet, dat zou ze graag willen weten.
Samen met Penn gaat ze op onderzoek uit. Wat ze uiteindelijk ontdekt is iets wat ze nooit verwacht zou kunnen hebben.

Ik zou het boek een tweede keer geen 5 sterren geven, maar toch zeker wel vier. Ook wil ik de rest van de boeken weer gaan lezen. Deel 2, Kwelling, ligt al klaar. Wie weet krijgt de complete serie alsnog 5 sterren. Dat denk ik wel, want vooral van het laatste deel staat me nog veel bij.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

6487308Titel: Fallen
auteur: Lauren Kate
Originele titel: Fallen
vertaling: Mireille Vroege
uitgeverij: Van Goor
ISBN: 978 90 475 1257 8
aantal pagina's: 300
verschijningsdatum: november 2010

Follow on Bloglovin

2 opmerkingen:

  1. Ik heb de serie pas gekocht, en ik hoorde bijna alleen maar negatieve verhalen erover. Maar gelukkig, ook mensen die er wel positief over zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Veel leesplezier :-). Ik heb het even voor je nagekeken: Lauren aKate heeft meer dan 200.000 likes op fb, dus er zijn vast meer fans én ze zijn bezig met de verfilming van het boek. Dan is het vast goed ;-). Laat je me weten wat je ervan vond?

      Verwijderen