vrijdag 19 juni 2015

Grijs gebied - Marion Pauw

"Hij bleef haar in het gezicht trappen, op volle kracht, zonder ook maar een seconde in te houden. Ze voelde geen pijn, alhoewel ze wist dat ze dat wel zou moeten voelen."
Ik was op zoek naar een boek om in een dag uit te lezen. Welk boek was daar nou beter geschikt voor dan Grijs Gebied, het geschenkboekje voor de maand van het spannende boek. Dit boekje krijg je deze maand gratis bij besteding van €12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Vreemd genoeg laat ik het boekenweekgeschenk van de boekenweek altijd heel lang liggen voor ik het ga lezen en lees ik de korte thrillers bij de maand van het spannende boek meestal dezelfde maand nog.

Ik vind het knap van een auteur om een thriller in zo'n kort boekje te stoppen. Je moet wel heel snel to the point komen natuurlijk.
Dat was in dit boek van Marion Pauw ook zeker het geval.
Zij kwam niet zomaar to the point, maar met grof geweld. Zo levendig beschreven dat ik er haast misselijk van werd.

Naomi fiets 's nachts vanuit haar werk alleen naar huis als ze van haar fiets wordt gesleurd en finaal in elkaar getrapt wordt, om vervolgens aangerand en verminkt te worden.
Al die tijd zit er iemand vanaf een balkon in een vlakbij gelegen flat toe te kijken. Twijfelend of hij actie moet ondernemen of niet.
Uiteindelijk beslist hij op een of andere manier dat het beter is om niks te doen.

Deze getuige is buschauffeur Albert. Veel van de hoofdstukken gaan ook over hem. Over zijn beweegredenen om niet in te grijpen en over de spijt die hij daarvan heeft. Om goed te maken dat hij niet heeft ingegrepen gaat hij zelf op zoek naar de dader.

Behalve aan Naomi en Albert zijn er ook een paar hoofdstukken aan de dader en Kevin, een passagier van Albert's buslijn 69 gewijd.

"Al snel kwam hij erachter dat het spotten van mensen toch wat anders was dan het spotten van vliegtuigen. (...) Hooguit was er hier en daar een afwijking. Mensen waren per definitie afwijkend."


Al die tijd bevindt Naomi zich in een 'grijs gebied'.

"Naomi wilde niet meer wakker worden. Ze wist dat zodra ze wakker werd ze de pijn zou voelen en zou denken aan wat er was gebeurd. Liever bleef ze in dit grijze gebied hangen."

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

24852089Titel: Grijs Gebied
auteur: Marion Pauw
uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN:  9789059652828
aantal pagina's: 95
verschijningsdatum: mei 2015


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten