zaterdag 24 mei 2014

Het midden van nergens - Yvonne Deinert

De 15-jarige Pascalle weet in haar hoofd precies wat ze wil: Ze wil een goth zijn. Net als haar vriendin Donja.
Maar Pascalle heeft niet net als Donja een moeder die dat zal accepteren.
Pascalle is er thuis vooral goed voor om op haar broertje te passen en om klusjes te doen. Verder moet ze maar gewoon doen, want dat is al gek genoeg.
Haar ouders hebben liever niet dat ze met Donja, die meid met die rare kleding, omgaat.
Wat haar ouders niet weten is dat Pascalle 's morgens voor schooltijd eerst langs Donja gaat om daar Pasca de goth te worden.
Om haar gevoelens die ze bij niemand kwijt kan te uiten schrijft ze rake gedichten.

Als Pascalle dankzij een leugentje op een feest in een fabriekshal terecht komt ontmoet ze de knappe Ard. Ard is fotograaf en ziet Pascalle wel zitten als model en misschien wel meer...

Het zit Pascalle steeds meer dwars dat ze thuis niet zichzelf kan zijn en daarom neemt ze een besluit dat een diepe impact heeft.

Zoals zoveel pubers is Pascalle erg onzeker over zichzelf. Ze vindt zichzelf niet mooi genoeg, te plat ook. Ze wil graag bij haar leeftijdsgenoten horen en ze wil meer loskomen van haar ouders.

Door alles wat ze meemaakt in dit verhaal groeit ze enorm. Mooi om te lezen en erg herkenbaar.

Het verhaal en de taal die gebruikt worden in het boek sluiten volgens mij goed aan bij de doelgroep. Het boek leest lekker vlot en is niet dik. Het verhaal vertelt wat het vertellen moet en gaat niet eindeloos op nutteloze details in.

Superleuk dat ik dit boek mocht lezen voor uitgeverij LetterRijn. Wat het boek nog net even iets leuker maakte was de speciaal voor het boek samengestelde muzieklijst op Spotify. Per hoofdstuk 3 passende en vaak ook pakkende nummers.

Ik geef dit boek 4 sterren.

Koop dit boek bij Bol.com

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten