maandag 12 mei 2014

Zusje - Rosamund Lupton - Gelukkig ben ik verder gegaan met lezen!

In mijn vorige blogpost vroeg ik of het de moeite waard zou zijn om dit boek verder te gaan lezen. Gelukkig kreeg ik veel positieve reacties en heb ik doorgezet. Wat een goed boek! Niet leuk of gezellig, wel heel mooi en emotioneel.

Beatice komt terug uit New York omdat haar zusje Tess vermist wordt. Alle gangen van Tess worden nagegaan. Het blijkt dat ze bevallen moet zijn van haar kindje. Maar waarom heeft ze dat niet aan Beatrice laten weten?

Uiteindelijk wordt Tess dood gevonden. Het lijkt op zelfmoord. Maar hier gelooft Beatrice niks van. Haar zusje hield van het leven en zou het een ander nooit aandoen om zo uit het leven te stappen. Mede doordat ze als kind haar broertje is verloren aan taaislijmziekte.
Niemand gelooft Beatrice, dus gaat ze zelf op onderzoek uit.

Aangezien Tess tijdens haar zwangerschap is behandeld door Gene-med om haar ongeboren zoontje van taaislijmziekte te genezen komt Beatrice daar ook terecht. Door de antwoorden die ze daar krijgt ontstaan weer nieuwe vragen.

Ze ontmoet een paar vrouwen die Tess tijdens haar bezoeken aan het ziekenhuis heeft ontmoet. Een daarvan is Kasia. Op het eerste gezicht moet ze niet zoveel van Kasia hebben. Maar uiteindelijk hebben ze veel aan elkaar. 

Beatrice vertelt haar hele verhaal aan een advocaat van het OM, Wright. Ze vertelt aan hem, en ondertussen aan haar overleden zusje, hoe ze stapje voor stapje dichter bij de ontmaskering van de moordenaar is gekomen.
Het einde van het verhaal is haarzelf natuurlijk al bekend, maar ze kiest er heel bewust voor om bij het begin te beginnen. "Ik zou aan het eind kunnen beginnen en je meteen antwoord geve: de laatste pagina kunnen schrijven. Maar dan zou je een vraag stellen die naar een paar pagina's eerder zou leiden, en dan nog een, helemaal terug tot het punt waar we nu zijn."

Uit haar verhaal komt naar voren dat ze zelf ook niet helemaal buiten gevaar is gebleven.

Uiteindelijk heeft het mij tot het einde van hoofdstuk 3 gekost om in het verhaal te komen. Dat vond ik best lang. Vanaf daar was het een top-boek mét erg verrassende momenten.

Follow on Bloglovin

2 opmerkingen: