dinsdag 27 oktober 2015

Superjuffie in de jungle - Janneke Schotveld

In mei dit jaar lag het nieuwe avontuur van Superjuffie in de winkel: Superjuffie in de jungle. Het is alweer het vijfde boek over juf Josje die in Superjuffie kan veranderen.

De delen die tot nu toe verschenen zijn:
  1. Superjuffie!
  2. Superjuffie komt in actie
  3. Superjuffie op safari
  4. Superjuffie in de soep
  5. Superjuffie in de jungle
Deel 2 en 4 besprak ik eerder op mijn blog, daarom heb ik die titels aanklikbaar gemaakt.Juf Josje heeft een soort gave. Ze kan dieren horen die in nood zijn. Als er een dier in nood is, krijgt juf Josje erg veel zin om een bordkrijtje op te eten. Als ze dat doet, verandert ze in Superjuffie.
Een superheldenjuf die kan vliegen, enorm sterk is, zwemmen als een vis én die kan praten met dieren.

Superjuffie helpt dieren met kleine en grote problemen. Regelmatig stuit ze op problemen die met het milieu te maken hebben. Is het in Superjuffie komt in actie een boom die met omkappen wordt bedreigd, in Superjuffie in de jungle is het een hele jungle die weleens gekapt zou kunnen worden.
De jungle moet plaatsmaken voor hotels.
Een stel papegaaien denkt dat Superjuffie dat wel tegen kan houden en komt haar halen om helemaal naar de andere kant van de wereld te gaan.
Superjuffie wil alle dieren altijd graag helpen, maar dit probleem zou wel eens te groot voor haar kunnen zijn. In haar eentje redt ze het in ieder geval niet.

Net als de andere boeken van Janneke Schotveld die ik voorgelezen heb, was ook deze weer erg leuk en leerzaam. Tenminste, dat denk ik wel. Ik hoop dat kinderen die de Superjuffie-boeken lezen wat meer oog krijgen voor de wereld om zich heen.

Leuk en vlot geschreven met leuke illustraties van Annet Schaap.


25552926Titel: Superjuffie in de jungle
auteur: Janneke Schotveld
illustraties: Annet Schaap
uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 
9789000343775
aantal pagina's: 159
verschijningsdatum: mei 2015

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten