donderdag 31 juli 2014

Augustus klassieke literatuur maand

boekenkast2
afbeelding van de site van Sandra
Boekblogster Sandra heeft de maand augustus gebombardeerd tot Klassieke literatuur maand. Wie daar aan meedoet gaat in augustus minimaal 1 boek van dit genre lezen.
Ze kreeg hier veel meer reacties op dan ze had verwacht. Ook ik reageerde.
Waarom wil ik graag mee doen? Ik vind het wel een uitdaging om er eens een klassieker bij te pakken. Dat doe ik normaal gesproken helemaal nooit. Tijd om daar eens verandering in te brengen dus.

Maar, wat ga ik dan lezen? In de eerste instantie was het mijn bedoeling om ook echt maar één klassieker te gaan lezen. En dan zat ik te denken aan Karakter van Bordewijk. Die heb ik op de middelbare school ooit gelezen en sprak me destijds erg aan.
Dan ben ik dus een boek aan het herlezen. Ik wil ook nog een boek lezen dat ik niet eerder gelezen heb. En ik wil ook graag een klassiek jeugdboek lezen.
Valt Dracula van Bram Stoker onder de klassiekers? Lijkt mij wel. Misschien dat ik die dan ook ga lezen.
Verder liep ik vandaag over de rommelmarkt en kwam, heel toevallig, wat klassieke jeugdboeken tegen. (Zie foto onderaan.)
Wie weet dat ik er daar eentje van kies.
Het kan ook zijn dat ik bij alle anderen die meedoen nog een boek dat me aanspreekt zie. Je zal de boeken die het geworden zijn in ieder geval komende maand voorbij zien komen op mijn blog.

Als je nog tips hebt; laat gerust een reactie achter.2 opmerkingen:

  1. Veel leesplezier! Ik ga in ieder geval "Kruimeltje" van Chr. van Abcoude herlezen. Heb ik goede herinneringen aan...

    BeantwoordenVerwijderen