dinsdag 8 juli 2014

Welkom in de wereld van The Midnight Breed (Middernacht) - Lara Adrian

De mens is niet de enige 'menselijke' soort die op deze wereld rondloopt. Er is al duizenden jaren een veel sterker ras aanwezig. The Breed (Stam), vampiers. Maar dat zijn in dit geval geen ondode wezens. The Breed stamt af van een buitenaards ras dat ooit per ongeluk op de aarde terecht is gekomen. Ongeciviliseerd en moordend, maar zich ondertussen wel voortplantend met het menselijke ras.
Daaruit ontstonden na iedere generatie menselijker vampiers. Vampiers die zich 's nachts ongemerkt konden mengen met de mensen. Onder andere om zich te voeden met hun bloed. Hun doel is om verborgen te blijven voor de mensheid, maar dat kan erg lastig zijn met een groot aantal bloedverslaafde muiters. 
De krijgers van de Stam hebben als taak om de bloedverslaafden uit te roeien.
De krijgers zijn lid van een elitegroep, genaamd de Broederschap (The Order). Dit selecte groepje vechtmachines woont in een leefgemeenschap die voornamelijk bestaat uit mannen. 
Een enkeling heeft een bloedband met een Stamvrouw (Breedmate), een menselijke vrouw die gemarkeerd is met het teken van de Stam, maar meestal hebben de krijgers geen tijd voor een relatie. Ze moeten zich blijven focussen op hun taak. 
Alle stamleden, ook de stamvrouwen hebben een speciale gave (of in sommige gevallen een vloek).

De mannen van de stam zijn niet zomaar mannen, het zijn stuk voor stuk gespierde, sexy figuren, die erg goed weten hoe ze een vrouw moeten verleiden.

De serie bestaat in Amerika inmiddels uit 11 delen en 3 kortere tussendelen.  Er zijn inmiddels 6 delen vertaald naar het Nederlands.
Zelf ben ik in maart vorig jaar begonnen in het eerste boek, Gabrielle. 
In dit boek redt Lucan Thorne, de leider van de Broederschap, Gabrielle van een stel vampiers. Hij voelt zich enorm tot haar aangetrokken en dit ontaard al snel in een erotische achtbaan.
Ondertussen liggen er allerlei gevaren op de loer en is Gabrielle in gevaar omdat ze teveel weet. Lucan neemt haar mee naar zijn leefgemeenschap om haar daar te kunnen beschermen. 

Voordat ik dit boek had gelezen, had ik al flink wat young-adult boeken in het fantasy genre versleten. Ook veel goede boeken, maar waar die boeken qua romantiek toewerken naar dé kus en daar vaak het verhaal eindigde, gaat dit boek verder. Veel verder ;-).
Op de website van de uitgeverij, Luitingh Sijthof, wordt bij deze boeken het volgende gezegd: "Wat Vijftig Tingen Grijs betekende voor het romantische genre, betekenen de boeken van Middernacht voor het fantastische genre."
En Lara Adrian stopt niet na 3 delen. Ook bij het elfde deel verveelt het nog steeds niet.
De boeken hebben allemaal een enorm goede en spannende verhaallijn, met de erotiek erbij wat mij betreft een perfect concept.

Toen ik na de eerste drie delen door de Nederlandse exemplaren heen was ben ik verder gegaan in de Engelse delen. Gelukkig waren ze ook in het Engels goed te lezen.

Volgende maand komt deel 12, Crave the night, uit in Amerika. Als voorproefje kwam afgelopen week deel 11.5 uit. Die heb ik net gelezen. Na bijna een jaar moest ik wel weer even in het verhaal komen. 

In Marked by Midnight vinden Mathias Rowan, ploegleider van de afdeling van de Broederschap in Londen, en zijn collega's voor de zevende keer in korte tijd een lichaam in de Theems. Een lichaam met op de hand een tatoeage van een scarabee. Maar ook een tatoeage die niet af is en er net lijkt te zitten.
Mathias gaat op zoek naar degene die de tatoeage gezet heeft, dat moet degene zijn die hem misschien wel als laatste gezien heeft. Hij komt uit bij Ozzy's tattooshop, waar Nova in dienst is. 
Mathias voelt met zijn gave aan dat er daar kort geleden iets gewelddadigs is gebeurd. Maar Ozzy en Nova zeggen van niets te weten. Intuïtief weet Mathias dat ze liegen. Misschien dat Nova meer loslaat zonder Ozzy in de buurt,
maar ook dan vertelt Nova niets. Mathias komt wel meer over haar te weten. Ze heeft het niet altijd gemakkelijk gehad en lijkt zich nog steeds niet veilig te voelen. Ook niet onbelangrijk, ze draagt het teken van een stamvrouw. Mathias zou haar graag willen beschermen, maar Nova wil niks met zijn soort te maken hebben. Toch moet Nova aan zichzelf toegeven dat er nog nooit een man is geweest die zoveel in haar losmaakte als Mathias.

En als klap op de vuurpijl een preview van Crave the night. Ik weet al welk boek ik op 5 augustus ga kopen!

Ik moet trouwens wel eerlijk zeggen dat ik de originele covers mooier vind dan die van de Nederlandse uitgaven.
2 opmerkingen:

  1. heb je enig idee of ze de boeken nog verder in het nederlands gaan uitbrengen ?

    BeantwoordenVerwijderen