woensdag 30 juli 2014

Silver Shadows (Bloodlines #5) - Richelle Mead


Dit was wat ik eind vorig jaar, toen ik nog geen blog bijhield, gezegd heb over The Fiery Heart, het vorige deel van de Bloodlines-serie.
Dinsdag was het dan eindelijk zo ver. Silver Shadows kwam uit. (In het Engels) En gelukkig voor mij, ook als e-book.
Nu vind ik het heel moeilijk om een review te schrijven, zonder dingen te verklappen. Daarom zal ik de review kort houden.
Eerst wat meer informatie over de serie:

In het Nederlands heet Bloodlines De Alchemisten en is een vervolg op Academicus Vampyrus, een serie, bestaande uit 6 delen, die ik eveneens geweldig vind. Van Academicus Vampyrus zijn alle delen vertaald en is inmiddels een deel verfilmd.
Van De Alchemisten zijn, voor zover ik weet, nog maar twee delen vertaald. Te weten Bloedverwanten en De Gouden Lelie. Als je nog niks van de serie gelezen hebt, en het genre, young-adult, fantasy, spreekt je aan, dan zou ik beginnen in Academicus Vampyrus (Vampire Academy).

Academicus Vampyrus gaat over Moroi prinses Lissa Dragomir en haar beste vriendin Rose Hathaway, die een dhampier is. Lissa is een sterfelijke vampier en moet net als de andere Moroi beschermd worden tegen de Strigoi, een stel onsterfelijke vampiers die erg wreed en gevaarlijk zijn.
Een enorm spannend verhaal met veel actie, romantiek en waarin echte vriendschap erg belangrijk is.

Op een bepaald punt in de Academicus Vampyrus serie krijgt Rose te maken met Sydney Sage, een bijdehante alchemist, die er samen met haar collega's voor moet zorgen dat de mensheid in het ongewisse blijft over het bestaan van de vampiers. Over deze Sydney gaat de Alchemisten serie.

Wanneer je nog niks van de serie gelezen hebt en dit wel wil gaan doen, dan kan je nu beter niet verder lezen. Als je alles wel hebt gelezen, behalve Silver Shadows, dan kan je rustig verder lezen, geen spoilers.

Nadat Sydney in The Fiery Heart in de val is gelokt door haar vader en zusje is ze terecht gekomen in een soort Alchemisten rehab waar het er hard aan toe gaat. 
In het centrum zitten alchemisten die tegen de regels van hun soort in zijn gegaan. Om de uitvallers weer op het juiste spoor te krijgen wordt geen manier ongemoeid gelaten. Ontsnappen is geen optie.
Adrian Ivashkov zet alles op alles om Sydney te lokaliseren en haar vervolgens vrij te krijgen, maar aangezien Sydney met een soort drug in slaap wordt gebracht, is contact maken onmogelijk.
Toch houden ze beiden hoop. "The center will hold." En daar vertrouwen ze op.

Ik vond het verhaal echt super. Stoppen met lezen was geen optie. Dat heb ik dan ook nauwelijks gedaan.
Het was de hele tijd spannend en net als ik dacht even achterover te kunnen leunen, gebeurde er weer iets wat me weer rechtop zette.

Net als in de vorige delen gaan de hoofdstukken om en om over Adrian en Sydney. Dit maakt dat je als lezer weet waar ze beiden doorheen gaan, al weten ze dit niet van elkaar. Ik vind dat niet altijd fijn in een verhaal, maar bij dit boek voel je je er juist extra betrokken door als lezer.

Nu is het wachten op deel 6.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes


Titel: Silver Shadows
auteur: Richelle Mead
uitgeverij: Razorbill
ISBN: 9781595143211 / 9780141350196 (e-book)
aantal pagina's: 416


Follow on Bloglovin2 opmerkingen: