zondag 27 juli 2014

Stouter #3 - Ongebonden - Christina Lauren

Christina Lauren is een schrijversduo, bestaande uit beste vriendinnen Christina Hobbs en Lauren Billings. Ze schrijven sinds 2009 samen boeken voor jongeren en voor volwassenen. In het Engels zijn behalve de Stouter-serie al meer boeken verschenen van hetzelfde genre. Ook zijn er in het Engels 3 tussendelen van de de serie, die oorspronkelijk Beautiful heet.

Ik heb alledrie de delen mogen lezen voor Xander uitgevers en er een recensie over geschreven. Die van het eerste deel, Ondenkbaar, kun je hier lezen. Die van Onverwacht, het tweede deel hier.

Deel 2 vond ik beter dan deel 1, en nu vind ik deel 3 weer beter dan deel 2. It's just getting better... (Jammer dus dat deze serie nu afgelopen is.)

Hanna Bergstrom, Ziggy voor insiders, woont en studeert in New York. Ze is daar vooral bezig met haar studie. Haar sociale leven stelt niet zoveel voor. 
Wanneer haar broer en vader bij haar op bezoek komen confronteren ze haar hiermee. Haar broer stelt voor om zijn beste vriend Will, die ook in New York woont in te schakelen. Zo heeft ze in elk geval één vriend. 
Hanna gaat hiermee akkoord en neemt contact op met Will.
Ze begint een dagelijkse hardlooptraining met Will en omdat Will zo'n ervaren player is, vraagt ze hem om haar wegwijs te maken in de wereld van dates en vriendjes. Tegen zo'n sexy leerling zegt Will geen nee.
Al vanaf hun eerste ontmoeting knettert de spanning er vanaf. Dat móet natuurlijk een keer tot ontlading komen. 
En dan moet Will Hanna laten zien dat ze behalve hem niemand anders nodig heeft.

Het gebeurt bijna nooit, maar ik ben langzamer gaan lezen omdat ik het boek niet zo snel uit wilde hebben.
Door het hele boek heen voel je de knetterende spanning tussen Will en Hanna.

De ene keer lees je de gebeurtenissen vanuit Hanna, vervolgens weer vanuit Will. Daardoor weet je als lezer van beide personages wat ze voelen. Zowel letterlijk als figuurlijk ;-).

Ook leuk dat je nog even kunt lezen hoe het met Bennet, Chloë, Max en Sara gaat.
Ik vind dit een goede afsluiter van de trilogie en behalve dat dit boek mijn favoriet van de serie is, zijn Will en Hanna dat ook.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Titel: Stouter - Ongebonden
auteur: Christina Lauren

uitgeverij: Xander 
ISBN: 9789401602303
aantal pagina's: 319


Follow on Bloglovin
Geen opmerkingen:

Een reactie posten