maandag 28 juli 2014

De campus - Nathalie Pagie

Begin juli had ik bij de 5e editie van Kiezen is moeilijk ook dit boek in het lijstje staan. Uiteindelijk is De Campus met twee stemmen verschil op de tweede plek terecht gekomen na Zac & Mia.
Omdat er zoveel mensen voor dit boek gekozen hebben, heb ik ervoor gekozen om hem dezelfde maand ook nog te lezen.

De campus is de tweede thriller van Nathalie Pagie. In 2013 debuteerde zij met De toneelclub. In 2015 wordt haar derde thriller verwacht.

In De campus gaat Claire van Laerhoven, ook wel Cleo genoemd, voor vijf maanden studeren aan de University of Alberta in Edmonton, Canada. Haar ouders, en zeker haar vader, stonden daar niet om te springen, maar Cleo vond het wel nodig om even aan het strakke toezicht van haar overbezorgde vader te ontsnappen. 
Aangekomen op de universiteit duikt ze gelijk in het universiteitsleven en leert veel nieuwe mensen kennen. Vooral met de andere internationale studenten heeft ze het erg naar haar zin. 
Ze bouwt een goede band op met Mia en Gerline. Ook met de Canadese Keith voelt ze een klik. En dan is er nog Matthias op wie ze al gauw een oogje heeft. 

De meeste college's die Cleo volgt vindt ze erg interessant, maar vooral Amy Branning, die de cursus Extreme Make-over geeft maakt indruk op haar en de rest van de studenten. 
Groot is dan ook de schok als de docente dood wordt gevonden onder haar eigen slaapkamerraam. Wat eerst als zelfmoord wordt afgedaan krijgt lijkt al gauw op moord of doodslag als Keith gearresteerd wordt.
Cleo gelooft er niks van dat hij schuldig is en schiet hem te hulp.
Ze komt er al snel achter dat ze dit beter niet had kunnen doen. 
Na een tweede moord heeft ze geen idee meer wie ze kan vertrouwen en of ze uiteindelijk de juiste mensen in vertrouwen neemt.
Feit is wel dat ze uiteindelijk in de Canadese kou terecht komt en daar levend weer uit moet zien te komen.

Het verhaal begint met een spannende proloog die nieuwsgierig maakt om verder te lezen.
Vervolgens gaat het verhaal verder met de aankomst van Cleo in Canada en hoe ze haar medestudenten leert kennen.
Nadat de moord op Amy is gepleegd waren er gelijk een aantal personen verdacht voor mij. Zelf vond ik het vreemd hoe goed Cleo van vertrouwen was en het voor Keith opnam. Erg naïef en ondoordacht. Zeker als ze daarna ook nog eens zelf op onderzoek uitgaat.
Ik moet eerlijk zeggen dat het me wel een beetje irriteerde. Ik had echt zoiets van 'Waar bemoei je je mee!' Een aantal personages in het boek had datzelfde idee ;-).
Na de proloog duurde het even voor ik goed in het verhaal zat, maar uiteindelijk heb ik erg genoten van het spannende verhaal.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Titel: De Campus
auteur: Nathalie Pagie

uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 
9789022567784 / 9789460239823 (e-book)

aantal pagina's: 256 / 223 (e-book)Follow on Bloglovin
1 opmerking:

  1. ik heb boek 1 echt al een eeuwigheid in de kast staan.
    Je recensie heeft me zowel nieuwsgierig als ''bang'' gemaakt.
    als het lukt zal ik dit boek in juli lezen, maar klassieker-maand en nog een hoop andere boeken die wachten.. so we will see

    BeantwoordenVerwijderen