maandag 14 juli 2014

Zus voor één nacht - Christien Boomsma

Zo, het eerste boek dat ik heb gekozen voor de Kinderboeken_Zomerleesuitdaging is uit.

Het boek gaat over het 11-jarige meisje Robin. Ze woont samen met haar moeder Chantal. Haar moeder kijkt niet echt veel naar haar om, maar als ze dat wel doet, is het om met Robin te pronken bij haar vriendinnen. Daar houdt Robin dus écht niet van. Ze is geen paspop ofzo.
Chantal houdt van opvallen en geeft daarom een groot midzomernachtfeest. Alleen is het dit keer ook voor Robin een heel bijzonder feest. Normaal is ze altijd het enige kind op de feestjes van haar moeder, maar nu is er een ander kind. Een meisje waarvan iedereen denkt dat het haar zusje is.
Robin heeft geen idee wat er aan de hand is en probeert het meisje, Saritha, uit te horen.
Saritha blijkt zich te verstoppen voor één of andere vloek. Een vloek die vooral met midzomer en midwinter erg gevaarlijk kan zijn. Ze belooft de volgende dag weer verdwenen te zijn.
En inderdaad, als Robin de volgende ochtend wakker wordt, is Saritha verdwenen. Dat was niet wat Robin wilde. Ze had altijd al graag een zus willen hebben. Nu heeft ze een nachtje mogen ervaren hoe dat is en wil ze niet meer zonder zusje.
Ze gaat op zoek naar Saritha. En dat terwijl die toch duidelijk gezegd heeft dat Robin dat niet moet doen. Saritha is slecht nieuws. Bij haar zal Robin niet veilig zijn.
Gelukkig vindt Robin in haar beste vriend Luuk een bondgenoot. Samen gaan ze op zoek naar Saritha. Dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn.
Zelfs haar oma probeert haar tegen te houden? Maar waarom? Wat heeft haar oma er nou weer mee te maken? Er lijkt wel hekserij in het spel!

Een erg spannend en fantasierijk verhaal. Precies een het soort boek dat ik zelf als kind graag las. Ook nu vond ik hem nog erg leuk om te lezen trouwens.
Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 11 jaar. Ik denk dat het voor goede lezers zeker geschikt is vanaf groep 5. Je moet dan wel tegen een beetje spanning kunnen.
Zelf vind ik de voorkant van het boek niet heel mooi. Ik zou het boek daar niet op uitkiezen. Maar na het lezen van het verhaal snap je wel wat er precies op de voorkant staat.

Ik geef dit jeugdboek vier sterren.
Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Titel: Zus voor één nacht
auteur: Christien Boomsma
uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051160765
aantal blz.: 240

Bestel dit boek bij Bol.com

Follow on Bloglovin


2 opmerkingen:

 1. Ik ga dit boek op mijn leeslijstje zetten. Ik ben erg benieuwd of Robin Saritha gaat vinden en wat er met Saritha aan de hand is.

  En dank je wel voor de recensie op mijn website :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan :-). En leuk dat jij hem ook gaat lezen :-).

   Verwijderen